7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (2024)

7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (1)

Door: Inge Citytripper | Leestijd: 7 minuten

  • 7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (2)
  • 7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (3)
  • 7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (4)
  • 7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (5)

Een dagje winkelen in Noord-Brabant? De winkelsteden Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Breda laten je niet met lege handen gaan. Maar ook in Helmond, Bergen op Zoom en Roosendaal zit je goed voor een geslaagd dagje shoppen. Welke stad je ook kiest, sla de kleine straatjes in, proef de sfeer, ontmoet creatieve ondernemers en keer naar huis met de mooiste aankopen. In de meeste Noord-Brabantse steden zijn de winkels bovendien ook op zondag open!

1. 's-Hertogenbosch

Aan sfeervolle winkelstraatjes geen gebrek in de hoofdstad van Noord-Brabant. Voor een geslaagd dagje winkelen in Den Bosch zoals deze stad in de volksmond heet, blijf je lekker in de binnenstad. Achter historische gevels schuilen hier de leukste hotspots.

Uilenburg: Snellestraat en Vugterstraat

Unieke winkels en sfeervolle lunchtentjes

Unieke winkels en sfeervolle lunchtentjes

Met haar statige pakhuizen was het in de wijk Uilenburg vroeger een komen en gaan van arbeidslieden. Nu zijn het de Bosschenaren en bezoekers die afkomen op de vele unieke winkels en sfeervolle lunchtentjes. Dwaal vooral op je gemak rond en laat je verrassen door de kleine ondernemers in de wijk. Maar sla in elk geval de Snellestraat en Vughterstraat niet over. In de Snellestraat wemelt het van de toffe conceptstores, zoals miniwarenhuis OAK, maar ook bekende namen als My Jewellery. Ook de Vughterstraat kom je niet met lege hand uit. Vanaf het Wilhelminaplein tot aan de Markt wandel je langs tientallen kledingwinkels en cadeauwinkels met een mooi verhaal, zoals WAAR.

7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (6) 7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (7)

Verwerstraat

Ben je op zoek naar iets voor een speciale gelegenheid? De Verwerstraat in de Bossche binnenstad staat bekend om de exclusieve zaken. Mode, kunst en design komen hier samen, van accessoires en interieur bij Westside en RAW tot een custom made pak van Suitsupply.

In de binnenstad van Den Bosch zijn de winkels elke zondag geopend.

7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (8)

"Ben je toch in de Verwerstraat, breng dan ook een bezoek aan Het Noordbrabants Museum. Wist je dat je hier echte werken van Vincent van Gogh kunt bewonderen?"

2. Eindhoven

In de designhoofdstad van Nederland is een dagje winkelen altijd een beleving. In Eindhoven vind je alle bekende ketens, maar minstens zoveel adresjes waar je weggaat met iets écht bijzonders.

De kleine Berg

Gezellige koffietentjes en lunchcafés

Welkom in het ‘Quartier Latin’ van Eindhoven. De Bergen, in de binnenstad, draagt met trots de titel van de meest sfeervolle en artistieke wijk. Met in het hart de kleine Berg; één van de leukste winkelstraten van de stad. Je bent hier met gemak uren zoet tussen de vele designwinkels met onder andere de mooie merken van BYLOTTE en handgemaakte items van Lamita Organic. Heb je geen ruimte meer in je kledingkast? Plof dan neer bij één van de gezellige koffietentjes en lunchcafés, zoals Lucifer Coffee Roasters of Loods61.

7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (9)

Emma District

  • 7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (10)
  • 7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (11)
  • 7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (12)

Ben je in het centrum van Eindhoven? Sla dan zeker af naar de Nieuwe Emmastraat. Onmogelijk te missen door de iconische ‘Blob’; het glazen gebouw waarin de Sissy-Boy Flagship Store huist. In de straatjes in en rondom de Emmasingel heeft het innovatieve Eindhoven tientallen talentvolle designers en ambitieuze winkeliers aangetrokken. Wandel ook zeker even door naar het Piazza plein, met onder andere De Bijenkorf.

In de binnenstad van Eindhoven is het elke zondag koopzondag. Op Strijp-S en in Woensel kan je van maandag t/m zaterdag terecht.

7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (13)

"Net buiten het centrum telt Eindhoven nog twee bijzondere winkelgebieden. Op voormalig Philips fabrieksterrein Strijp-S shop je bij mooie ateliers en boetiekjes in een industriële setting. En de eclectische mix van merken, kleuren en smaken in Woensel West Side Stores maakt een tripje naar de Edisonstraat een must!"

3. Tilburg

Geen winkel is hetzelfde in het eigenzinnige Tilburg. Jonge en creatieve ondernemers nodigen je uit om te komen dwalen door de kleine straatjes.

Dwaalgebied

Walhalla voor shopaholics

Walhalla voor shopaholics

Het Dwaalgebied maakt waar wat de naam belooft. Vlak bij de drukke winkelstraten en grote ketens neemt dit gebied je mee voor een shopbeleving die je bijblijft. Tussen de Heuvelstraat en de spoorlijn vestigden zich in statige 19e-eeuwse herenhuizen kleine ondernemers met grote dromen. En als shopaholic profiteer je daar volop van. Het Dwaalgebied verlaat je met een tas vol moois. Laat je inpakken door de originele cadeaus van Cool Bananas of goede modemerken van Superfly. En neem de tijd, want er liggen genoeg leuke koffiestops op de route!

7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (14) 7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (15)

Piushaven

Ooit het epicentrum van de Tilburgse industrie, nu dé culinaire boulevard van de stad. Maar wist je dat je hier ook heerlijk kunt shoppen? De Piushaven ligt op wandelafstand van hartje centrum en trakteert je op knusse winkelstraten en heerlijke plekjes om even bij te komen met een goede maaltijd of speciaalbiertje.

Tilburg heeft elke zondag koopzondag. Enkele kleine ondernemers in het Dwaalgebied houden hun deuren dan gesloten.

7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (16)

"Shop je graag vintage en tweedehands? Of wil je weten waar de leukste conceptstores zitten? Bekijkvintage en lokaal shoppen in Noord-Brabant."

4. Breda

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een dagje winkelen in Noord-Brabant. Vanaf de voet van de Grote Kerk strekken de winkelstraten zich in alle richtingen uit. Voor een sfeervol dagje shoppen kies je natuurlijk voor de zijstraatjes, en daarvan zijn er in Breda genoeg.

Veemarktkwartier

  • 7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (17)
  • 7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (18)
  • 7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (19)

Om de sfeer van creatief Breda te proeven, hoef je de binnenstad niet te verlaten. De Veemarktstraat, St. Annastraat en St. Janstraat vormen samen het Veemarktkwartier; dé plek waar je moet zijn als je originele boetiekjes wilt ontdekken. Kleinschalige ondernemers begroeten je hier gastvrij in hun winkel. Shop een mooie kamerplant bij The Green Submarine, struin door de gedurfde collectie van SAARBARBAARS of keer naar huis op je customized sneakers van FAWL Custom.

7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (20)

"De Explore Creative Breda wandelroute (5km) neemt je vanuit het centrum via het Veemarktkwartier mee naar creatieve broedplaats STEK. Zo kom je vanzelf langs de leukste hotspots waar ondernemers duurzaam en creatief aan de weg timmeren."

Ginneken

De grote winkelketens vind je in Breda onder andere in de Ginnekenstraat. Maar loop je die helemaal uit richting het zuiden, dan kom je vanzelf in Ginneken terecht. De wijk die juist bekend staat om de vele conceptstores, exclusieve merken en ambachtelijke speciaalzaken. Van kinderkleding bij The Kids Corner en Loods Kids Store tot fashion rechtstreeks uit Parijs bij JUUWL.

In de binnenstad van Breda zijn winkels elke zondag geopend. Sommige kleine ondernemers, zoals in het Ginneken, openen alleen elke eerste zondag van de maand.

5. Helmond

Één van de mooiste kastelen van Nederland

Vlak bij Eindhoven zorgt ook Helmond voor een geslaagd dagje shoppen in Brabant. Vanaf Kasteel Helmond, één van de mooiste kastelen van Nederland, wandel je zo naar de Markt en Elzas Passage, waar je naast diverse ketens ook leuke speciaalzaakjes vindt. Trek gekregen? Achter één van de oudste panden aan de Markt vind je de Italiaanse speciaalzaak Il Borgo. En tijdens een dagje winkelen in Helmond kan je natuurlijk niet om de Vlisco Outlet Factory heen. De Vlisco textieldrukkerij is wereldwijd beroemd om de kleurrijke ontwerpen. In de winkel aan de Groenewoud 3, op loopafstand van het centrum, scoor je de mooiste stoffen en items.

Elke zondag is koopzondag in Helmond. De Vliscowinkel is op zondag gesloten.

7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (21)

Accepteer cookies om deze content te zien.

6. Roosendaal

Dankzij de ligging nabij de Belgische grens is Roosendaal ideaal voor wie een dagje komt winkelen over de grens. Misschien wel het meest unieke winkelcentrum van Nederland is Winkelcentrum Passage. Dit overdekte winkelcentrum verbindt de Raadhuisstraat met de Nieuwe Markt en is volledig gebouwd in Venetiaanse stijl. Terwijl je van winkel naar winkel struint, bewonder je de mozaïekvloeren, smeedijzeren hekwerken en een lichtkoepel met glas in lood.

In Roosendaal is het elke zondag koopzondag, zowel in de binnenstad als bij de Designer Outlet.

7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (22)

"Maak je dagje winkelen in Roosendaal compleet met een bezoek aan Designer Outlet Roosendaal, net buiten het centrum."

  • Designer Outlet Roosendaal

    Designer Outlet Roosendaal 7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (23)

Accepteer cookies om deze content te zien.

7. Bergen op Zoom

  • 7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (24)
  • 7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (25)
  • 7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (26)

Minder bekend als winkelstad maar daardoor des te verrassender is Bergen op Zoom. In één van de mooiste steden van Nederland maak je van een dagje winkelen een compleet dagje uit. Tussen de ketens vind je meer dan genoeg bijzondere boetiekjes, maar sla zeker het Vierkantje niet over. Deze leuke wijk barst van de kleinschalige kledingwinkels, woonwinkels en gezellige terrassen voor een welverdiende pauze. Je bevindt je hier bovendien precies tussen monumenten als het Markiezenhof (het oudste stadspaleis van Nederland!) en de historische Gevangentoren.

Iedere laatste zondag van de maand is het in Bergen op Zoom koopzondag.

7 x De leukste steden om te winkelen in Noord-Brabant (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 6261

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.